HTML

Pszeudomókus

Pszeudomókus

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Soma Mama Gésa az álpszichológus

2008.04.30. 18:53 PszeudoMókus

Soma (Soma Mama Gésa) régóta ad lelki tanácsot egy népszerű honlapon.
Azt is állítja magáról, hogy pszichológusnak készül. A tv-ben nemrég arról beszélt, hogy nemsokára pszichológus lesz, de pszichológiai rendelőt nem szeretne nyitni.

Lényeges, hogy Soma sohasem lesz pszichológus, mert ehhez Magyarországon, és általában a világon mindenhol egyetemet kell végezni. 4, illetve 5 éven keresztül egyetemre kell járni.
Somát nem vették fel az ELTÉ-re, nem sikerült a felvételije, így elment egy pszichológia TANFOLYAMra. Ennek nyomán nyilván sok érdekes dolgot tanult, de sohasem lesz belől pszichológus.
Ahhoz, hogy valaki pszichológusként praktizáljon, ez pláne nem elég.
Ahhoz sem, hogy pszichológusnak hívja magát.
Magyarországon, és a világ legnagyobb részén bűncselekménynek számít az, ha valaki pszichológiai rendelést végez a megfelelő végzettség nélkül, és már az is bűncselekménynek számít, ha valaki a pszichológus címet használja annak ellenére, hogy nem rendelkezik államilag akkreditált pszichológus diplomával. Jelen pillanatban 5 magyar egyetem is rendelkezik akkreditált pszichológus képzéssel, ám Soma nem hallgatója egyiknek sem ezek közül.

Kedves Soma!

Kérjük, hogy ne használja a pszichológus címet, mert ezzel egyrészt sérti a vonatkozó magyar törvényeket, másrészt sérti a képzett, felkészült, nagy tudású magyar szakembereket, harmadrészt pedig félrevezeti a jóhiszemű olvasóit!

Szólj hozzá!

Címkék: pszichológia soma mama gésa álpszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://pszeudomokus.blog.hu/api/trackback/id/tr76448995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása